#15 The Song With The Highest Play Count On Your iTunes

Macklemore & Ryan Lewis – Same Love

When I was in the third grade I thought that I was gay,
‘Cause I could draw, my uncle was, and I kept my room straight.
I told my mom, tears rushing down my face
She’s like “Ben you’ve loved girls since before pre-k, trippin’.”
Yeah, I guess she had a point, didn’t she?
Bunch of stereotypes all in my head.
I remember doing the math like, “Yeah, I’m good at little league.”
A preconceived idea of what it all meant
For those that liked the same sex
Had the characteristics
The right wing conservatives think it’s a decision
And you can be cured with some treatment and religion
Man-made rewiring of a predisposition
Playing God, aw nah here we go
America the brave still fears what we don’t know
And “God loves all his children” is somehow forgotten
But we paraphrase a book written thirty-five-hundred years ago
I don’t know

And I can’t change
Even if I tried
Even if I wanted to
And I can’t change
Even if I tried
Even if I wanted to
My love
My love
My love
She keeps me warm
She keeps me warm
She keeps me warm
She keeps me warm

If I was gay, I would think hip-hop hates me
Have you read the YouTube comments lately?
“Man, that’s gay” gets dropped on the daily
We become so numb to what we’re saying
A culture founded from oppression
Yet we don’t have acceptance for ’em
Call each other faggots behind the keys of a message board
A word rooted in hate, yet our genre still ignores it
Gay is synonymous with the lesser
It’s the same hate that’s caused wars from religion
Gender to skin color, the complexion of your pigment
The same fight that led people to walk outs and sit ins
It’s human rights for everybody, there is no difference!
Live on and be yourself
When I was at church they taught me something else
If you preach hate at the service those words aren’t anointed
That holy water that you soak in has been poisoned
When everyone else is more comfortable remaining voiceless
Rather than fighting for humans that have had their rights stolen
I might not be the same, but that’s not important
No freedom ’til we’re equal, damn right I support it

(I don’t know)

And I can’t change
Even if I tried
Even if I wanted to
My love
My love
My love
She keeps me warm
She keeps me warm
She keeps me warm
She keeps me warm

We press play, don’t press pause
Progress, march on
With the veil over our eyes
We turn our back on the cause
‘Til the day that my uncles can be united by law
When kids are walking ’round the hallway plagued by pain in their heart
A world so hateful some would rather die than be who they are
And a certificate on paper isn’t gonna solve it all
But it’s a damn good place to start
No law is gonna change us
We have to change us
Whatever God you believe in
We come from the same one
Strip away the fear
Underneath it’s all the same love
About time that we raised up… sex

And I can’t change
Even if I tried
Even if I wanted to
And I can’t change
Even if I tried
Even if I wanted to
My love
My love
My love
She keeps me warm
She keeps me warm
She keeps me warm
She keeps me warm

Love is patient
Love is kind
Love is patient
Love is kind
(not crying on Sundays)
Love is patient
(not crying on Sundays)
Love is kind
(I’m not crying on Sundays)
Love is patient
(not crying on Sundays)
Love is kind
(I’m not crying on Sundays)
Love is patient
(not crying on Sundays)
Love is kind
(I’m not crying on Sundays)
Love is patient
Love is kind”

 

Selain ini lagu paling sering gue dengerin juga adalah sebuah lagu rap pertama yang lyricnya bisa gue hafal :)) *niat* Dulu tuh ya zaman orang suka sama lag Thrift Shop, gue sih kagak suka loh. Alesannya? Ya gak masuk aja di kuping gue. Balik lagi ke masalah selera sik tapi gue gak bilang Thrift Shop jelek ya….

Lagipula gue udah sering banget bilang kalo masalah seni gue adalah orang yang netral. Karena emang dari dulu ketika suka sama karyanya ya jatuh cinta sama karyanya bukan pembuatnya. Buktinya gue gak suka lagu Thrift Shop tapi gue bisa tuh suka sama Can’t Hold Us, Same Love, dll.

Balik lagi ke lagu Same Love indang…

Kan ada tuh lyricnya yang bilang bahawa di Youtube tuh sering banget ada comment sejenis “Man… That’s gay…” dkk. Gausah di Youtube apelagi di negeri Paman Sam maaaaak…. Di Indonesia aja gak usah jauh-jauh dah. Jadi, kemarin ini gue mau nonton ulang Brokeback Mountain, kenapa tiba-tiba mau nonton Brokeback Mountain? I feel free…. Ciaobella…. Kiss Kiss from Brokeback Mountain!!! Auahahahaha.

Gue pun akhirnya memilih streaming di website langgananku kan, secara gue orangnya males kalo nonton tersendat-sendat jadi biarin aja buffering dulu. Liat-liat deh tuh comment di bawahnya, eh ada yang berantem dong booook!!! Gilingan….

Ada orang yang comment kurang lebih begini “Ini adminnya Gay ya? Film ginian kok di upload sih?!”

NYEBELIN BANGET GAK SIK KOMENNYAH?!

Gue sik males ikutan berantem-berantem gak penting tapi analisis gue mengatakan bahwa :

[1] Ini orang kagak paham dunia internet gue rasa. Upload film Gay masa langsung menganggap admin website tersebut Gay? Ya jelas enggak dongggg… Kenapa upload film Brokeback Mountain? Ya jelas pasti ada kaitannya sama SEO sik menurut gue, pasti banyak deh orang yang searching di internet pake keyword semacem “Streaming Brokeback Mountain” atau “Watching Brokeback Mountain” nah udah pasti dong website pengennya orang-orang tersebut nyasarnya ke website indang. Semakin banyak viewersnya semakin website tersebut mudah untuk ada di halaman pertama google dan semakin banyak orang pula yang mau pasang iklan. Gitu loh kak…….

[2] “Film ginian kok di upload sih?!” Lah? Berarti udah nonton sampe habis dong? Hahahaha.

Ada yang ngebales dengan bilang “Aduh udah deh mau nonton gratisan aja kok banyak bacot!”

AUAHAHAHAHAHAHA!

MENTAL GRATISAN. BANYAK KOMENTAR PULAK. INDONESIA RAYA. MERDEKAAAAAAA!!!!😆😆😆

Kemarin ada juga salah satu influencer di Twitter yang jago sekali kalo cerita itu (aku kagum sama dese!) ngetweet bales mention seseorang dengan agak emosi sih dilihat dari pemilihan kata. Begitu gue buka akun orang yang di mention…. YASSALAAAAAAM! Ini orang nanggepin tweet-tweet influencer tersebut dengan tidak sopan, salah satunya adalah dengan ngomong “Pacar lo cowo apa banci?!” Boooook. Ya pantes aja orang marah lah, menurut ngana?! Stop deh komentar di internet dengan kata-kata yang menyakitkan. Tujuannya apa sih emang? Keuntungannya apa?

Terakhir, beberapa waktu lalu sempet searching choreography yang pake lagu Same Love dan hasilnya gak gitu banyak. So far, ini yang lumayan bagus untuk gue :

Dan & Jacob – Same Love

Monica Krisna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s